Alimentatie

Ce presupune o alimentație sănătoasă?

Multe persoane nu sunt conștiente de riscurile pe care le implică kilogramele în plus. Obezitatea, dincolo de problemele legate de aspectul fizic, este o boală, fiind considerată una dintre cauzele principale ale bolilor de inimă sau a diabetului.

Citește în continuare

Grăsimi bune și grăsimi rele

Grăsimile sunt o parte importantă a unei diete sănătoase. Corpul nostru are nevoie de grăsimi pentru o funcţionare optimă.

Citește în continuare

Ce impact au carbohidrații asupra sănătății?

Carbohidrații reprezintă o clasă esențială de nutrienți de care organismul are nevoie pentru a funcționa corespunzător. Când ajung în organism, carbohidrații se transformă în glucoză, devenind astfel o valoroasă sursă de energie.

Citește în continuare

Dietar

Ce este sindromul metabolic? Cum se stabilește diagnosticul de sindrom metabolic? De ce este important să recunoaștem și să tratăm sindromul metabolic? Cum trebuie să tratăm sindromul metabolic. Dieta - alimente recomandate. Exemple de meniuri sănătoase planificate pentru o săptămână.

Citește în continuare

Principalele greșeli în alimentație

Termenul de metabolism este utilizat în mod obișnuit pentru a se referi în mod specific la toate procesele corpului prin care acesta descompune hrana și o transformă în energie. Asta înseamnă că trebuie să fii foarte atent cu ce îl alimentezi, să aibă în permanență suficient ”carburant” și să ai grijă să nu alimentezi mai mult decât poți consuma.

Citește în continuare