Ce este Misiunea 150?

Ce este Misiunea 150?

Compania farmaceutică Viatris este preocupată să ofere soluţii optime pentru sănătatea oamenilor din întreaga lume. În acest scop încercăm să înțelegem cât mai bine condiția pacienţilor, simptomele și modul în care diverse patologii le afectează viaţa.

Campania “Misiunea 150" reprezintă un pas important în lupta împotriva hipercolesterolemiei şi hipertrigliceridemiei și își propune să facă din controlul lipidelor o preocupare zilnică, atât pentru cei care prezintă valori crescute ale colesterolului şi trigliceridelor, cât și pentru apropiații lor.

Dacă tu sau cineva drag ţie suferiţi de diabet, sunteţi supraponderali sau pur şi simplu aveți o viață sedentară, atunci ați ajuns exact unde trebuie!

Ce este Misiunea 150?

De asemenea, dacă ai o boală cardiovasculară (hipertensiune arterială, angina pectorală, ai avut un infarct de miocard sau accident vascular cerebral), informațiile de aici sunt cu siguranţă relevante şi pentru tine.

Acest site vă pune la dispoziţie ţie şi apropiaților tăi informaţii utile despre: 

  • rolul colesterolului şi al triglicericeridelor
  • riscurile la care sunteți expuși în cazul creşterii acestor valori în sânge
  • recomandări privind monitorizarea valorilor lipidelor
  • opinii ale medicilor
  • informații prin care să conștientizezi că medicul tău îți poate oferi soluții de tratament și de îmbunătățire a stilului de viață.

Monitorizarea nivelului lipidelor din sânge este la fel de importantă precum cea a tensiunii arteriale, iar un nivel normal al trigliceridelor nu trebuie să depășească 150 de mg/dl - de aici Misiunea 150. De asemenea, ghiduri recente de tratament consideră că valoarea optimă pentru colesterolul total este sub 155 mg/dl1.

Misiunea 150 își propune să încurajeze informarea, testarea şi tratarea hipercolesterolemiei (creşterea valorilor colesterolului) şi hipetrigliceridemiei (creșterea valorilor trigliceridelor - HTG) și să promoveze un stil de viață sănătos.

Apelează cu încredere la medicul tău de familie sau la medicul specialist, pentru că ei sunt cei care pot confirma diagnosticul și pot prescrie tratamentul corect.

Te invităm să te înrolezi în Misiunea 150 pentru a deveni învingător în controlul lipidelor din sânge!

 

Referinţe:

1. F. Mach et al, 2019 ESC/EAS Guidelines for the management of dyslipidaemias: lipid modification to reduce cardiovascular risk, European Heart Journal (2020),41:111-188